Snaran dras åt. De eviga överlevarna Gefle IF har inte gett upp och vi kan bara erkänna att de uppvisar ALLT vi saknar just nu.

De senaste fyra matcherna har Gefle jobbat sig till fyra(!) extrapoäng i matchernas slutskeden. Mellan matchminut 87 och 90+4 har man gjort tre livsviktiga mål och visat varför man år på år spelar allsvensk fotboll. Detta ska jämföras med oss som under de senaste fyra matcherna inte gjort ett enda mål…

I augusti till oktober har seriens nästjumbo endast förlorat tre av tolv matcher. Vi har förlorat nio…

* * *

MEN (och läs nu förbannat noga) gårdagens trepoängare för Gefle betyder inte ett dugg för oss! Vi ligger två poäng före överlevarna, vi har bättre målskillnad, vi har spelat en match mindre än dem och vi har två hemmamatcher kvar att spela. Dessutom har vi superjumbon Falkenberg kvar att möta på bortaplan.

Vad Gefle gör ska inte påverka oss. Det räcker att vi gör vårt så spelas det kvalfotboll på Olympia i november (om vi inte passerar Sundsvall såklart). Fokus på vår uppgift. Fokus på det vi kan påverka. Fokus på HIF!

* * *

Ikväll väntar Djurgården på Olympia och det är såklart en tuff uppgift. Djurgården har dock en dalande formkurva sedan kontraktet säkrades och i ärlighetens namn finns inte många yttre motivationsfaktorer. Isaksson saknas i målet och om man lyssnar till rapporterna från senaste matchen hoppas man som HIF:are att Djurgården fortsätter ge unga Oscar Jonsson chansen i målet. Rutinerade Kenneth Höie har meddelat att han slutar så man kan ju fråga sig om det är en spelare att prioritera i en, för Djurgården, betydelselös match.

Utöver Isaksson och långtidsskadorna saknas även Ranegie (influensa) och El Kabir (familjeskäl).

* * *

I HIF finns frågetecken för Pyzdrowski i målet men förhoppningsvis kan han spela. Backlinjen blir oförändrad och gissningsvis även anfallet. Dagens kluring berör mittfältet då Johan Mårtensson är avstängd och Wedes prestation senast (småskadad?) var otroligt svag. Om Wede bedöms ”fit for fight” spelar han centralt tillsammans med Samuel. Till vänster tror jag Atakora får chansen istället för senast inhoppande Christensen.

* * *

Efter Djurgården väntar som bekant Falkenberg på bortaplan. I den matchen är hemmalaget ordentligt brandskattat då gårdagens domare vinkade friskt med det gula kortet. Saknas gör mittback Thomas Juel-Nielsen (26 matcher från start) och de offensiva pjäserna Enock Kwakwa (14 matcher från start, inbytt i 2 matcher) och Hakeem Araba (10 matcher från start, inbytt i 12 matcher).

* * *

Mitt i all bedrövelse är det magiskt att följa allt som sker i supporterled den här säsongen. Södra Stå har trots motgångarna utvecklats för varje match och det som sker med Mjölkkossan och Risksupportrarna Olympia Invest saknar motstycke. Vår andel i Olympia Invest blir fulltecknad vilken dag som helst så har du inte fått loss tummarna bör du betala in din femhundring så fort som möjligt. Glöm inte att skicka med din emailadress vid inbetalning

Swish: 0723117601
Clearingnummer: 9024 Kontonummer: 25.458.41
IBAN-nummer: SE60 9020 0000 0902 4254 5841
BIC/SWIFT: ELLFSESS

* * *

Olympia 19.00 ikväll. Det är dags nu.

Var på plats där det händer!