Jag har, helt ärligt, suttit och stirrat på den allsvenska tabellen i över tjugo minuter nu. Jag har räknat, suckat, analyserat och skakat på huvudet.

Ytterligare en match har spelats och ännu en match har förlorats.

Ytterligare en helt okey HIF-insats har beskådats och ännu en chans att ta in på Sundsvall och Jönköping har gått förlorad.

Nu återstår åtta matcher att spela…

* * *

Okey, inledningen på det här inlägget fick en negativ klang men faktum är att det inte alls speglar min känsla efter 1-2 mot Norrköping.

Jag känner mig som första klassens loser när jag efter den sjätte förlusten i rad har en go känsla i kroppen. Igår tog vi jobbet ett steg längre och pressade de svenska mästarna i 90 minuter plus tillägg. Dessutom med en man mindre. Vi var oerhört nära att kvittera i slutet och det svider att vi inte lyckades.

En annan anledning till min positivism är de pusselbitar som enligt mig föll på plats i senaste matchen.

  • Matt istället för Tomer i mål gav ett lugn som jag saknat. Vi är långt ifrån nivån på Pär Hansson men detta var tveklöst ett steg i rätt riktning. Matt-Landgren-Larsson-Helstrup-Eriksson är givna som förstaval framöver.
  • Mårtensson på bänken är också rätt val. På mittfältet vill jag att man i vissa matcher anpassar sig men mot Sundsvall imorgon ska vi starta som vi avslutade senaste matchen; Samuel och Wede centralt och Surprise och Atakora på kanterna. Tveklöst. Jag hoppas att Henke såg samma sak som mig.

Den enda lagdelen som saknar sin pusselbit är anfallet. Hårt arbetande forwards har vi men i allsvensk fotboll krävs mer än så. Kanske är den sista pusselbiten med när truppen mot Sundsvall presenteras senare idag?

Vi får se…

* * *

Imorgon är det din plikt att vara på plats. Mer än någonsin. Jag vet att jag skrivit detta tidigare men ta en titt på tabellen, ögna igenom återstående spelprogram och kika på den ekonomiska rapporten från medlemsmötet. Vi har inte spelat en viktigare match på flera år. Imorgon stöttar vi på ett POSITIVT sätt i 90 minuter plus tillägg och skapar samtidigt rimliga förutsättningar för att spela allsvenskt även 2017.