Nähä, vi räckte inte till mot Östersund heller. Det var egentligen inte ens nära. Östersund kontrollerade den sömniga tillställningen och trots förlusten kändes det som en befrielse när domaren blåste av eländet.

På mittplan var matchen hyfsat jämn men precis som jag varit inne på tidigare är vi bleka när det närmar sig de båda målen. Oerhört lite skapas framåt och motståndaren gör mål på halvchanser. Landslagsuppehållet gav inte den effekt man drömt om…

* * *

Läget är nu något försämrat i botten. Djurgården försvann iväg samtidigt som Hammarby och Kalmar utökade avståndet ner till oss. Gefle tog in en poäng bakifrån och därmed har vi endast fem poäng ner till en definitiv plats i Superettan 2017. Huva!

Förutom att hålla Gefle och Falkenberg bakom oss är fokus utan tvekan inställt på GIF Sundsvall som kommer till Olympia om en vecka. Det blir en match som kommer att avgöra mycket…

Först väntar dock de svenska mästarna IFK Norrköping på Olympia och det är såklart ett lag som är bättre än oss på målvaktspositionen, i backlinjen, på mittfältet, i anfallet och på bänken. MEN, fotboll är fotboll och det hade varit intressant med en match där vi plötsligt får marginalerna med oss. Ett enkelt mål, ett rött kort till motståndarna, en straff… Norrköping föredrar dessutom plast vilket inte erbjuds på Olympia. Ge oss en poäng HIF!

* * *

Läser att många vill ha in Darijan Bojanic i elvan och jag kan förstå tanken. Ingen i truppen besitter hans kreativitet och det vore nyckeln till att bryta upp ett kompakt försvar. Problemet är att Darijan även sprider alldeles för många bollar omkring sig och tillsammans med svagheterna i defensiven ställer jag mig tveksam. Det jag kan tänka mig är en fri roll bakom en ensam forward men hur många forwards i dagens trupp klarar en sådan roll? Just det, endast en Mikael Dahlberg i form…

Nä, jag föredrar 4-4-2 även mot Norrköping. Jonatan Olsson ersätter avstängda Helstrup, mittfältet är givet och enda frågetecknet berör anfallsparet. Dött lopp mellan Larsson, Rusike, Hallenius och Lange om ni frågar mig. Om Dahlberg är redo ska han ha ett inhopp.