Det har varit ett lååångt uppehåll. Landslaget i all ära men tankarna har funnits på annat håll. Många funderingar har snurrat runt och besvikelsen efter den senaste nollpoängaren har bearbetats. Som regel brukar jag vilja ha en match så tätt som möjligt efter en förlust, upp på hästen igen liksom. Den här gången kändes det dock ok med ett uppehåll för att nollställa och på något vis samla trupperna.

Nu handlar det om att ingjuta tro hos spelare och supportar. Vi måste glömma det som varit och konstatera att augusti 2016 aldrig kommer tillbaka, ALDRIG! Tio matcher återstår och det är inte läge att drabbas av panik. Vi har allt i egna händer och ska med hårt jobb klara detta själva utan hjälp från andra lag.

* * *

I torsdags bevittnade jag ett intressant medlemsmöte som enligt mig kan sammanfattas med ordet ”framtidstro”. Klubbdirektör Mats-Ola Schulze stod länge på podiet och förmedlade energi när han pratade om HIF:s framtid. MOS gjorde ett starkt intryck och var väldigt fokuserad på att samla oss HIF:are till en enhet som tillsammans med spelare och tränarstab ska klara detta TILLSAMMANS.

Ekonomin stod i fokus som vanligt men informationen kändes ärlig och transparant och det tror jag att man vinner på i längden. 20 miljoner ska in och planen är att lösa det genom att sälja 80 aktier á 250 000 kr av driftbolaget HIF-Service AB (7,4 % av b-aktierna). Deadline är årsskiftet och har man kommit upp i minst 10 miljoner sjösätts Olympia Invest. Om inte? Jadu…

Om HIF:s egna kapital tillåter löser man in aktierna senast 2024 (efter åtta år). Ju tidigare desto bättre eftersom investerarna erbjuds en årlig avkastning på 3 %.

* * *

Efter säsongen är HIF:s egna kapital borta och på flera håll mobilerar HIF:are för att samla in pengar till föreningen i våra hjärtan. Supportern Henrik Hägg har greppat trådarna och möjliggjort för dig och mig att äga en andel i Olympia Invest. En insamling pågår för att få ihop minst 250 000 kr och därmed kunna köpa en andel. För att få vara med, och därmed få full insikt i Olympia Invest, krävs en insättning på minst 500 kr/person (mer än så går också alldeles utmärkt).

Risksupportrarna Olympia Invest
Minst 500 kr till bankkonto 90242545841 (Länsförsäkringar) eller
Swisha på nummer 0723117601
Mottagare är Henrik Hägg.
Skriv namn och mailadress.

Läs mer om detta på Facebook.

Jag är med. Är du?

* * *

En annan sak jag ber er stötta är HIF-vännernas fantastiska initiativ där de skänker 400 kr(!) till Mjölkkossan för varje ny medlem. Medlemskapet kostar 100 kr och HIF-vännerna skickar denna hundring plus ytterligare tre till HIF om du tar steget. Eller varför inte lösa medlemskap för hela din familj?

HIF-vännerna
100 kr till plusgiro 51 90 10-3
Skriv namn, adress och mailadress.

Jag är medlem. Är du?

* * *

Annars är det fullt fokus på morgondagens omstart. Spelarna befinner sig redan i Östersund och förbereder sig på en av årets tuffaste bortamatcher. Endast Norrköping, Malmö och Göteborg har i år varit starkare än Östersund på hemmaplan och det krävs en maxinsats imorgon för att kunna rubba det formstarka motståndet på konstgräs.

Skadeläget i HIF är dock ljusare än på länge. Långtidsskadorna finns kvar men i övrigt saknas endast Mikael Dahlberg (suck). Detta innebär att truppen är bred och alternativen är många. Återstår att se vilka som får förtroendet.

* * *

Fullt fokus från start imorgon, 100-procentig inställlning, hårt arbete.

Tillsammans!