4-0 borta mot Gnosjö i Svenska Cupen tar oss, som ett av 32 lag, in i cupens gruppspelsfas.

Vi är vinnare igen!

Möjligtvis letar jag halmstrån men jag vill verkligen övertyga mig själv om att detta ger en mental boost som vi kan ha nytta av på söndag. Vi åker till Göteborg med två hyfsade allsvenska matcher i bagaget (matchen i Solna var bra och mot Kalmar var vi det bättre laget) och till dessa insatser adderar vi alltså ett stabilt cupavancemang och förhoppningsvis ett antal spelare tillbaka i matchtruppen.

Söndagens motståndare IFK Göteborg befinner sig för närvarande i ett 33-gradigt Baku, Azerbajdzjan, och laddar för en av de viktigaste matcherna på länge. Inte en enda tanke har hittills ägnats åt söndagens match mot HIF och om Qarabag lyckas ta dubbelmötet till förlängning bör firma Larsson/Tuvesson gnugga händerna.

* * *

Landgren verkar återkomma i matchtruppen liksom Pyzdrowski och Rusike. Positivt. Inget nytt kring Helstrup men han hade utan tvekan behövts på söndag.

* * *

Jodå, jag vet att Gnosjö skvalpar bakom topplagen i division 3. Jag vet att vi vunnit en(!) allsvensk match sedan derbyt i början av maj. Jag vet att vår defensiv (inklusive målvakt) inte håller allsvensk klass. Jag vet det.

* * *

Laget på söndag då?

Jag vill inom kort se Matt i mål igen. Inte för att jag är imponerad av tidigare insatser utan snarare för att jag har svårt att se hur det kan bli värre. Dock osäker på om han är redo på söndag med tanke på sin långdragna sjukdom.

Fyrbackslinjen är given. Landgren-Larsson-Helstrup-Eriksson spelar om de är skadefria.

Mittfält och anfall är svårare att ta ut. Surprise är given på en kant och jag tror även att Mårtensson får plats centralt. Christensen tror jag petas och inte heller Achinioti-Jönsson eller Bojanic får en startplats. Kvar finns Atakora, Wede och Samuel och där gissar jag att de två förstnämnda ingår i elvan. Inhopp för Monday Samuel igen alltså.

I anfallet kämpar Larsson, Rusike och Lange om två platser. Larsson-Rusike?

* * *

Avslutar med några ord från vår alldeles egna Alvaro Santos:

Hej alla hiFare !
Vill bara visa min stöd till kluben , spelare , tränare och alla som äsklar HIF . Vi måste tro på laget som vi hejar för . Inget negativet är välkommen .Vi krigar mot andra laget , inte mot oss själva . Vi behöver vara ett lag om vi vill klara detta . Vi har gått igenom tuffa tider förut och klarade det . Jag tror att kluben är stark nog för att klara dessa perioder. Força HIF , Força , vamos , pra cima deles . Hälsingen från Helsingborg BRASIL#ASANTOS