På Töllshov klockan 18.00 ikväll går HIF in i Svenska Cupen 2016/17. Division 3-laget Gnosjö IF står för motståndet och jag är ivrig att bli vinnare igen oavsett motstånd. Svenska Cupen har nått fram till det som kallas omgång 2 och vi vet förutsättningarna vid det här laget. Bara seger räknas och det tar oss in i det attraktiva gruppspel som spelas före seriestart 2017. Ett gruppspel som ersätter betydelselösa träningsmatcher när det blåser som kallast i Skåne. Givetvis ska vi dit!

Några få spelare vilas men Larsson presenterar en trupp som ska slå Gnosjö sju dagar i veckan.

* * *

Gnosjö tillhör division 3 Mellersta Götaland och man har faktiskt häng på en kvalplats för avancemang till division 2 2017. Första omgången i Svenska Cupen passerades efter en till synes stabil hemmaseger med 4-2 mot seriesuveränen i division 3 Nordöstra Götaland, Assyriska Turabdin IK.

* * *

Larssons trupp till cupmatchen skrev jag om igår. Anmärkningsvärt är hur få defensiva spelare som ingår. Peter Larsson och Adam Eriksson vilas medan Andreas Landgren, Calle Johansson, Fredrik Helstrup, Viktor Ljung och Jesper Björkman står uppsatta på skadelistan. Låt mig gissa att Jonathan Larsson, Felix Bindelöv och Jonatan Olsson därmed spelar från start framför Matt Pyzdrowski (som äntligen är tillbaka). Men vem kompletterar och bildar fyrbackslinje? Får Achinioti-Jönsson en roll som mittback eller väljer Larsson en av mittfältarna som ytterback?

Mittfält och anfall är omöjligt att spekulera kring då hänsyn kommer tas till belastning och eventuella skadekänningar. Allt med fokus på söndagens bortamatch i Göteborg.

* * *

Ett par dagar har gått sedan Eder President dammade av tangentbordet. Har du funderat på vad DU kan göra för HIF, vad DU kan göra för att öka intresset, vad DU kan hjälpa till med?

Prata om HIF, tjata om HIF, bjud med vänner till Olympia, skänk en slant till Mjölkkossan, prata med chefen om företagskampen, starta en blogg, åk på bortamatcherna. You name it!

Det är vi som är HIF! Inte någon spelare som du är missnöjd med. Inte någon styrelseledamot som tagit felbeslut. Inte någon tränare som inte får ihop laget.

DET ÄR VI SOM ÄR HIF! Glöm aldrig det.