Sjutusenfemhundratrettio

7530. Sjutusenfemhundratrettio!

Jodå, det är publiksnittet på Olympia efter tio hemmamatcher. 75297 åskådare har besökt hemmamatcherna hittills och det är allt annat än godkänt med tanke på att skånederbyt redan spelats och att föreningen arbetat aktivt under säsongen med mängder av rabatter och erbjudanden för att öka stödet på Olympia. Visst finns det förklaringar till ett lägre snitt i form av en byggarbetsplats till arena och kvalitén på hemmalagets spel men för mig är det inga ursäkter utan enbart taffliga förklaringar.

Det saknas minst 2000 personer i snitt. Kom igen nu! Spelarna behöver oss.

* * *

Fem hemmamatcher återstår och det är inte vilka hemmamatcher som helst. Först ut är de svenska mästarna från Norrköping och sedan väntar fyra lag som samtliga är neddragna i kampen kring kvalstrecket. I tur och ordning kommer GIF Sundsvall, Hammarby, Djurgården och Jönköping på besök och då hoppas jag verkligen att helsingborgarna sluter upp med energi och positivism. Det är på Olympia det kommer avgöras.

* * *

Sebastian Eriksson, IFK Göteborg, är avstängd mot HIF samtidigt som Matthew Rusike återkommer efter avstängning.

Avstängningsfördel inför söndag.

* * *

Imorgon väntar cupmatch då division 3-laget Gnosjö tar emot på Töllshov. Peter Larsson, Tomer Chencinski och Adam Eriksson vilar och dessutom saknas åtta spelare p.g.a. skador. Likt tidigare år är det viktigt att ta sig förbi den här cupomgången för att få tävlingsmatcher tidigt nästa år. Truppen:

Matt Pyzdrowski, Daniel Andersson

Jonathan Larsson, Jonatan Olsson, Felix Bindelöv, Johan Mårtensson, Martin Christensen, Monday Samuel, Darijan Bojanic, Lalawélé Atakora, Moustafa Zeidan, Bradley ”Surprise” Ralani, Alexander Achinioti-Jönsson, Anton Wede, Matthew Rusike, Jordan Larsson, Max Svensson, Jesper Lange

* * *

Grattis till landslagsplatsen Emil Krafth!

* * *

Imorgon spelar vi alltså i Gnosjö och kan samtidigt vila ett par spelare. IFK Göteborg åker till Azerbajdzjan för att spela en oerhört viktigt match I Europa League sent torsdag kväll.

Vilofördel inför söndag.

Men först Gnosjö IF!

One Response to “Sjutusenfemhundratrettio”

  1. Pelle skriver:

    Sjukt kul att Presidenten levererar igen efter 6 långa år, hoppas det är permanent!

Leave a Reply