Det är snart sex år sedan jag loggade ut och lämnade de dagliga blogginläggen bakom mig. Några återfall har det blivit men sedan 2012 har bloggen varit tyst, stilla och obesökt. Mycket vatten har runnit under broarna och vår förening har gjort en resa från tabellens övre skikt till…ja ni vet.

Om sanningen ska fram hade jag kunnat skriva hur mycket som helst om det som varit. Jag hade kunnat älta beslut och insatser i det oändliga och jag hade med bitterhet kunnat jaga syndabockar till värvningar och avtal som skrivits. Men vad skulle det ge oss i den situation vi befinner oss i?

* * *

Det är just uppmaningen att se framåt som är kärnan till varför jag dammat av tangentbordet. Läget är kritiskt på många plan och därför är det är extra viktigt att vi nu, en gång för alla, sluter upp kring vår förening, kring Helsingborgs IF, vår livs kärlek. För oss spelar det ingen roll om vi förlorar en match eller släpper in ett mål. Kärleken och stoltheten är densamma.

Det som skett kan vi inte göra något åt utan vi ska fokusera på det som kan påverkas, dvs framtiden. Vi ska leva i nuet och beta av match efter match. 11 matcher återstår vilken innebär att 33 poäng finns att spela om. Vi har väl aldrig gett upp tidigare så varför ge upp nu?

Situationen vi hamnat i kräver dock något extra av oss och det är vi beredda på. Spelare och ledare har sina uppgifter men vi supportrar står inte utan ansvar. Det är vår plikt att finnas på Olympia vid match. Det är vår plikt att stötta.

* * *

Hösten blir ett vägskäl för vår förening och jag personligen är ivrig att säkra det allsvenska kontraktet så fort som möjligt. För ekonomins skull, för vår ”nya” arenas skull, för södras utvecklings skull och för våra talangfulla ungdomslags skull. Den finns en ljus framtid bortom horisonten men vi är inte där ännu. Jobbet ska först göras!

* * *

Detta är höstens första inlägg och ambitionen är att återkomma med jämna mellanrum tills vi säkrat kontraktet.

Vi behöver få upp intresset, vi måste få fler till Olympia, vi måste öka stödet.

Vad kan du göra för HIF i höst? Fundera på det.