Presidenten kommer inte ta ut något i förskott. Nej, nej och åter nej.

Men herregud, vad håller på att hända?

VAD HÅLLER PÅ ATT HÄNDA!?

* * *

Försprånget är gigantiskt med åtta poäng ner till AIK med en match mindre spelad. Ner till Elfsborg skiljer 10(!) poäng med fem matcher kvar och dessutom har vi plusmål som kan räcka till ytterligare en pinne i praktiken. Helt otroligt, helt jäkla otroligt!

Transferfönstret var minst sagt stormigt och jag var uppriktigt livrädd när allt skulle starta upp igen med bortamatch mot Häcken och hemmamatch mot Mjällby. Första halvlek mot Häcken var också precis så smärtsam som jag befarade att den skulle bli. Resten är, som man säger, historia… Okey att vi får erkänna att marginalerna varit med oss men samtidigt brukar dessa berömda marginaler var på bra lags sida. Det går inte att snacka bort 17 raka matcher utan förlust. Det går inte. Nu väntar två av seriens tuffaste matcher i form av Elfsborg och GAIS borta och fyra poäng där räcker säkerligen till GULD och sannolikt även till Svenska Dagbladets Bragdmedalj 2011. Men frågan är om vi klarar det…

”Worst case scenario” ger HIF 58, Elfsborg 54 och AIK 53 med tre omgångar kvar att spela. Norrköping(h), Gefle (b) och AIK (h) avslutar säsongen och två segrar där låter oss höja Lennart Johanssons pokal för första gången någonsin. Jag darrar när jag skriver det…

* * *

Näst på tur är alltså IF Elfsborg och som bekant spelas matchen redan imorgon. ”Genrepet” mot Mjällby blev en lugn historia tack vare en snuskig HIF-effektivitet och en lika snuskig Mjällby-ineffektivitet. Sörum var en trevlig bekantskap längst fram och Hanstveit var klart godkänd i sin debut från start. De defensiva orosmolnen har dock inte skingrats ännu utan saknaden efter främst Peter Larsson är enorm. Patronen och Baffo spelar varannan match (dessutom med blandade insatser) och den enda kontinuitet vi har centralt i backlinjen är ytterback Holgersson. Tack för att du finns Holger och fan ta dig om du sticker till random dansk skitklubb för pengarnas skull.

Imorgon kommer defensiven att testas ordentligt mot ett revanschsuget Elfsborg. En pinne är tillräcklig och den kunskapen är viktig att ha med sig till Borås. Vi behöver inte forcera framåt till skillnad från Elfsborg som desperat behöver en trepoängare. Kanske kan det öppna för firma Sundin/Sörum? Kanske inte…

Hursomhelst har vi satt oss i en utomordentlig sits. Varken mer, varken mindre.

Kanske, kanske är 2011 vårt år…

* * *

Slutligen…

– Sämst mot Mjällby var Bagarns utvisning. Mjällbys nav är därmed avstängd mot Elfsborg.
– Slutsålt mot AIK men biljetter kvar mot Norrköping. Den som tittat på tabellen förstår inte…
– May, Gashi, Chrisse och Lindström är fortfarande en varning från avstängning. Sprid gärna ut er pågar.
– I teorin kan även Häcken passera oss. I teorin.

VI SKA BLI MÄSTARE!