Pulsen stiger inför säsongsavslutningen. Biljettförsäljningen rullar på och jag hoppas verkligen att helsingborgarna går man ur huse för att stötta sitt HIF i kampen om de allra ädlaste medaljerna. 

Vi som var med för elva och tolv år sedan minns den magiska känslan när hela E6:an svämmades över av förväntansfulla HIF:are. När vi anslöt i höjd med Laholm blev vår bil bara en i mängden av halsduk- och flaggbebrydda fordon och det var lika mäktigt som det var oförglömligt. 2010 ska vi få uppleva det igen. Helsingborg ska koka både på söndag och den 7 november. Nästa söndag färgas Halmstad rött och blått!

* * * 

Om drygt tre veckor är fotbollssäsongen över och se bara vad vi ska hinna uppleva tills dess:

Söndag 24/10: HIF-Åtvidaberg (Allsvenskan)

Söndag 24/10: Skiljebo-HIF U17 (Pojk-SM semifinal)

Tisdag 26/10 (prel): Kalmar FF-HIF U21 (U21-SM semifinal)

Torsdag 28/10: HIF-Mjällby (semifinal Svenska Cupen)

Söndag 31/10: Halmstads BK-HIF (Allsvenskan)

Ev. Söndag 31/10 (prel): Spånga/Elfsborg-HIF U17 (Pojk-SM final)

Ev. Fredag 5/11 (prel): HIF U21-BK Häcken (U21-SM final)

Söndag 7/11: HIF-Kalmar FF (Allsvenskan)

Ev. Lördag 13/11: Hammarby/Kalmar FF-HIF (final Svenska Cupen)

Sex HÖGINTRESSANTA matcher kan bli nio och faktum är att HIF har chans att ta hem fyra titlar inom den närmaste månaden.

* * *

Aftonbladet skriver om ett intressant scenario som kan uppstå inför den sista allsvenska omgången. Har faktiskt inte ens tänkt tanken tidigare men även om väldigt mycket måste gå ”rätt” väg för att det ska inträffa så finns chansen. Man måste tänka på sitt eget bästa och Kalmar FF:s bästa kan vara att förlora mot HIF i den sista omgången… 🙂

* * *

På söndag har även HIF B (Värnamo) chansen att säkra en serieseger. Hemmamatch mot Kristianstads FF i division 1 södra och tre poäng innebär Superettan 2011. I höst har man imponerande nog hängt med i toppstriden utan Mohamed Bangura (numera AIK)  och en meniskskadad HIF:are vid namn Simon Thern. Den sistnämnde har dock gjort sin comeback och han lär tokdominera på söndag.

Lycka till Simon, Hampus, Joseph och övriga ungtuppar i IFK Värnamo! Jag tror att en plats i Superettan hade varit riktigt bra för samarbetet mellan Värnamo och HIF. Hampus Nilsson ryktas exempelvis vara klar för ett förlängt kontrakt med HIF (nä, jag har ingen länk…ännu) och en förlängd utlåning hade antagligen varit en kanonlösning för HIF:s tredjemålvakt. Om nu inte Oscar Berglund får napp i vinter…

* * *

Pär Hansson och Joel Ekstrand är på bättringsvägen och det känns viktigt inför söndag. Holgerssons insats mot Elfsborg lugnar givetvis men med tanke på frånvaron av både Patronen och Liverstam känns Joels medverkan viktig. Vi måste ha alternativ om något skulle hända!

* * *

Besök nu Ticnet!