Det känns som evigheter sedan HIF gjorde bort sig mot GAIS. Evigheter.

Ett gigantiskt landslagsuppehåll har återigen delat in allsvenskan i olika perioder och nu återstår bara den sista, den avgörande. 32 matcher ska spelas och när de är avgjorda vet vi hur allsvenskan 2010 slutar. 

Omgång 27 inleds redan imorgon men det som intresserar HIF spelas först på måndag och onsdag. Fyra placeringar är aktuella för HIF men redan på måndag kan en placering bland de två bästa säkras även i teorin. Seger mot Elfsborg på Borås Arena innebär sämst en andraplats medan ett oavgjort resultat säkrar en plats bland de tre.

* * *

HIF har stora avstängnings- och skadeproblem som oroar inför matchen och idag kom uppgift om ytterligare ett frågetecken. Alexander Gerndt har en befarad bristning i låret och nu börjar man undra om HIF verkligen kan få ihop ett slagkraftigt lag till måndag. Gashi, Lindström, Wahlstedt, Eiswohld, Liverstam och Patronen missar definitivt matchen i Borås medan besked inväntas från Joel, Edman och Gerndt. Om alla namnda spelare missar plastmatchen kan HIF ställa upp enligt följande:

Pär
Holger-Nilsson-Baffo-Chrisse
Rachid-Lantz-May-Bergholtz
Sundin-Rasmus

Förhoppningsvis kan dock både Joel, Edman och Gerndt spela och då finns många möjligheter att få laget lite bättre balanserat.

* * *

Vem vinner skytteligan 2010?

* * *

Tre dagar kvar…