Jag tog täten och var ytterst tveksam när Conny K presenterades i slutet av november 2009.

Jag tog täten och vände på en femöring när jag i december insåg att Conny K var enig med mig på väldigt många punkter gällande vilka spelare som behövde in i truppen.

Tio månader senare sitter vi här mitt i den bästa HIF-säsongen i modern tid. Den poängmässigt bästa säsongen sedan Eder President föddes. Fantastiskt!

* * *

Connys mannar har inhämtat hela 55 poäng på de 25 omgångar som spelats. Rekordet sedan återkomsten 1993 var tidigare 54 poäng och det lyckades HIF med både guldåret 1999 (på 26 matcher) och 2008 (på 30 matcher). Med fem omgångar kvar att spela har HIF dessutom säkrat en plats bland de tre bästa vilket man inte lyckats med sedan 2000. Glöm inte heller att vi har en cupsemi framför oss…

Europaspel 2011/12 är också säkrat och nu återstår att se om det blir Champions League eller Europa League. Senast om 40 dagar vet vi…

* * *

En galen jakt på biljetter till lördagens match mot GAIS har inletts. Publikrekordet på Olympia mot GAIS har gjort sitt och frågan är om alla som vill ha sittplats kan få det. Försäkra dig om en plats innan det är för sent. GAIS ryktas komma med 800-1000 supportrar.

* * *

Igår var jag inne på att det eventuellt blir förändrigar i den ”givna” elvan mot GAIS. Dels på grund av motståndet men även på grund av att spelare underpresterar samtidigt som ersättarna (May, Boa och Sundin) har gjort bra ifrån sig. Holgersson hänger löst liksom Chrisse och Lindström på kanterna.

Många vill flytta ner Chrisse på Holgers plats till förmån för Bouaouzan eller May på mittfältet och det är givetvis en tanke som lockar även mig. Efter att ha sovit på saken är jag dock rädd att HIF tappar en hel del på fasta situationer om 1,90-Holger lyfts ut på bänken och någon ur knatteligan får spela istället. Farligt mot ett lag som GAIS. Jag litar på att Conny K tar rätt beslut och lutar mig tillbaka inväntandes rapporter från veckans träningar.

GAIS hemma är en lurig match, en match som alla tror att vi ska vinna.

* * *

MFF kan nu säkra det givna guldet först den 24 oktober. Kul att allsvenskan, åtminstone i teorin, kommer att leva så länge. 

* * *

De väntade publiksiffrorna mot GAIS, Åtvidaberg och Kalmar FF kommer att vara bra för HIF:s ekonomi. Det tillsammans med placeringsbonusar m.m. och det faktum att det rör sig i Marigafrågan borde göra livet lättare för HIF den närmaste framtiden. Sedan har vi ju ett antal påläggskalvar som drar till sig intresse. Tyvärr å ena sidan, men ändå inte…

* * *

GAIS spelar sin match i den 24:e omgången först imorgon och får därmed bara två vilodagar inför matchen på Olympia. En match som Reuben Ayarna, Mervan Celik, Johan Rundqvist, Aram Khalili, Kenneth Gustafsson, Björn Andersson och Eyjolful Hedinsson missar vid varning i onsdagens match mot Häcken.

* * *

Tvångstankarna blir fler ju närmare slutet av allsvenskan vi kommer. Känns som HIF1907 måste ta sig över 1000 fans på Facebook för att HIF ska ha någon chans till guldet.

Hjälp till och visa att du följer världens största HIF-blogg!

* * *

Slutligen ryktas det att jag eventuellt kommer att kunna erbjuda nya fräscha exklusiva bilder från gårdagens match. Kanske idag, kanske imorgon, kanske inte alls…