Det blev en kassaskåpssäker trepoängare i bortamatchen mot bottengänget AIK. En klinisk frispark av Chrisse avgjorde matchen och AIK får rikta in sig på att ta poäng från bottenkollegorna i fortsättningen.

* * *

Hehe, nja det här var kanske inte en helt sanningsenlig inledning av inlägget. Fru Fortuna fick plats i gårdagens inlägg och och hon har en given plats även idag. HIF ska vara väldigt tacksamma för de tre pinnarna ikväll och jag sitter här alldeles utmattad och lycklig. HIF anno 2010 är något utöver det vanliga!

* * *

Jag hade i ärlighetens namn varit nöjd med ett oavgjort resultat ikväll. AIK med Bangura i spetsen hade kommandot och under en alldeles för lång period i andra halvlek lyckades HIF inte hitta rätt adress med en enda passning. Bollen kom tillbaka direkt och ett ledningsmål för Solna hängde i luften.

* * *

Chrisse gav både AIK och ”lokalmedia” en käftsmäll idag. Intressant…

* * *

I tre och ett halvt år snodde Henke bollen varje gång HIF fick ett farligt frisparksläge. Hur mådde övriga då? Hur jag mådde påpekade jag vid ett flertal tillfällen…

* * *

Bangura är ju ”pure class” och jag har fortfarande svårt att förstå varför HIF inte valde att plocka honom från samarbetsklubben Värnamo.

Noll varningar!

– Får vi se Holgersson på bänken mot GAIS? Inte omöjligt.

– Utan Gerndt kunde vi inte göra mål. Eller åtminstone inte fler än tre mål…

– Nästa omgång spelar HIF före MFF. Kryss i taket. HIF-GAIS på lördag och TFF-MFF på söndag.

– Vad har hänt Lindström?

Sundin är riktigt het och exakt så frustande som Conny förklarat. Tackas han med bänken på lördag?

Moralen!

– HIF:s 55 pinnar är så många poäng som Elfsborg kan få om de vinner resten av matcherna. Därmed är tredjeplatsen i praktiken säkrad och bättre än så har vi inte kommit sedan Champions League-hösten 2000. Fantastiskt!

– Hur mår du Marcus Lantz?

Publiksiffran? Hallå?

– Joe Sise!

* * *

Det känns så skönt just nu och jag måste erkänna att jag tvivlade idag. Jag glömmer gång på gång vad HIF anno 2010 är kapabla till och nu återstår endast fem matcher och 450 minuter plus stopptid att spela. MFF har fortfarande kommandot tack vare sina plusmål men vi ska komma ihåg att HIF har tre hemmamatcher kvar att jämföra med MFF:s två. Så länge HIF tar en match i taget har vi en god chans att finnas med när guldet ska delas ut den 7 november.

Det kan gå… 

* * *

Nu väntar jag på dig Martina. Efter ett dygn va!? 😉

* * *

De bästa bilderna från Bildbyrån och Scanpix i bildspelet, som vanligt…