Några dagars stiltje har det varit. Okey, inte på bloggen kanske men i övrigt har det nästan känts som ett litet uppehåll. U21 har visserligen tagit kommandot i sin slutspelgrupp och HIF har dessutom chockat genom att plocka in Rachid Bouaouzan och göra honom spelklar redan till kommande omgång. Helt tyst har det alltså inte varit under veckan.

I måndags blåstes allsvenskan till liv igen via HIF:s seger och MFF:s förlust. Sex viktiga matcher återstår och återigen får MFF chansen att ta kommandot då de spelar redan på söndag. IFK Göteborg gästar Banken och förhoppningsvis kan göteborgarna knipa minst en pinne trots Sebastian Erikssons tunga avstängning. HIF spelar först på måndag och som bekant ska Råsunda besökas för match mot de Svenska Mästarna AIK. Alexander Gerndt saknas och det är ett obehagligt tungt avbräck för HIF. Personligen tror jag att startelva/trupp ser ut enligt följande när den släpps på söndag:

Pär
Holger-Nilsson-Joel-Edman
Lindström-Lantz-Gashi-Chrisse
Rasmus-Sundin

Avb: Oscar-Patronen-Wahlstedt-Khalili-May-Bouaouzan-Porcellis  

* * *

P15-landslagets 3-0 vändes till 0-3 i returmötet mot Norge. Hur gick det till Robert Mirosavic? 

* * *

AIK:s säsong har varit ett stort skämt och mästarna parkerar faktiskt bara två poäng från jumboplatsen med en femtedel kvar av allsvenskan. Helt otroligt! Det har gått så långt att min AIK-bloggande kollega här på Nyheter24 skriver om ”käppakrig” nu istället. Ja ni vet sporten med en försäsong på 50-60 matcher… 

Som vanligt är jag orolig inför kommande match. Jag är mästare på att hitta faktorer som bekymrar och måndagens match är inget undantag. Bangura, från HIF:s samarbetsklubb Värnamo, är jag livrädd för och backlinjen kommer att få ett helvete att hålla honom mållös. Även avsaknaden av Gerndt är en faktor som kan hålla en HIF:are sömnlös. Superförvärvet har gjort de nio(!) senaste HIF-målet och frågan är om det är ett rekord.

Jag hoppas dock att HIF verkligen orkar och kan prestera på Råsunda om tre dagar. Varje match lever sitt eget liv och med rätt inställning och med marginalerna på vår sida kan det givietvis bli tre pinnar även mot ett vilt krigande AIK. Sundin har presterat förr och med Bouaouzan och älskade Porcellis som ”supersubs” kan man aldrig kasta in handduken.

Det ska bli bra detta HIF!

 * * *

Kära SvenskaFans. Varför!?

* * *

1,5 mille i guldbonus kan väl HIF-spelarna vara värda. Får spelartruppen betala samma summa till föreningen om de åker ut? Den som spelat mest får betala mest osv…?

* * *

Spelarna måste som sagt ta en match i taget. Vi supportrar däremot bör nog hålla oss framme om vi vill se de avslutande matcherna. Biljettförsäljningen rullar nämligen på och det som rullar snabbast är biljetterna till kommande hemmamatch mot GAIS. Köp lösbiljetter här.

Ett annat alternativ är att köpa ett ”Spurtpaket” innehållande biljetter till de tre avslutande matcherna. Dessutom ingår möjligheten att köpa souvenirer till ett rabatterat pris. Köp ”Spurtpaketet” här.

Ett bra initiativ av HIF och jag hoppas du inser att du behöver hålla dig framme redan nu om du har en tanke på att se de avslutande matcherna.