Sex matcher återstår av allsvenskan 2010. 540 minuter plus tillägg.

HIF har 52 poäng. MFF har 52 poäng.

HIF har tre hemmamatcher kvar. MFF har tre hemmamatcher kvar.

Det är oliiiiidligt spännande!

* * *

Det var en härlig kväll igår och det som enligt vissa var avgjort är nu en helt öppen affär igen. MFF har dock en liten fördel kvar via målskillnaden och även varningssituationen slår över åt MFF:s håll. Gerndt är avstängd mot AIK och Sundin, Lindström och Gashi riskerar att missa GAIS hemma. I MFF är endast Pekalski en varning från avstängning.

Samtidigt börjar den ack så viktiga mentala fördelen förflytta sig norrut. Sedan början av augusti har fördelen varit MFF:s men nu har man börjat grubbla och insatsen i Stockholm igår är ett bevis på detta. Det står och väger just nu men ännu en slätstruken insats av MFF på söndag kan ge HIF luft under vingarna. Hoppas jag…

Vi ska dock komma ihåg att HIF:s kommande match är en riktigt obehaglig drabbning. AIK kämpar för sin existens och det är aldrig lätt att åka upp till Råsunda och hämta poäng. Utan Gerndt blir det dessutom ännu svårare.

Det gäller att vara starka nu och hela tiden fokusera på den kommande uppgiften. Det är lätt att låta tankarna flyga iväg men det får absolut inte hända. Fullt fokus på AIK borta!

* * *

Gerndt kommer säkerligen ersättas av Erik Sundin och känner jag Conny rätt är Edman och Chrisse tillbaka på sina vanliga platser mot AIK. Detta trots Mays pigga insats. May blev för övrigt utbytt igår på grund av en bristning i baksidan av låret.  

* * *

Efter AIK väntar GAIS på Olympia och nu börjar kriget om biljetterna till de sista tre hemmamatcherna för säsongen. Om du vill vara på plats är det nog bäst att du agerar i rappet. Över 7000 biljetter är exempelvis redan sålda till GAIS hemma den 2 oktober. Säkra din plats här eller klicka på bannern till höger. Makrillarna kommer med ett mäktigt följe som väntas närma sig fyrsiffrigt till antalet.

* * *

U21 har inlett slutspelet idag via 2-1 mot Djurgården. Ramadan och Ohlander gjorde HIF:s mål och Johan Oremo gjorde Djurgårdens. Gott jobbat pågar! HIF ställde upp med följande startelva:

Oscar Berglund

Erik Wahlstedt, Hannu Patronen, Fredrik Liverstam, Erik Edman

Samuel Aziz, Johan Eiswohld, Abdul Khalili, Kamal Barney

Mohammed Ramadan, Lucas Ohlander 

* * *

Sedan börjar det hända lite med framtidens Olympia. Myllenberg:

– Vi har en projektgrupp som varit rätt så lågmäld såhär långt men som har jobbat intensivt. Vår avsikt är att ha något att presentera vid årsskiftet som också ska kunna vara förankrat.

Goda nyheter och hela intervjun hittar du här.