Vi supportrar kommer att trampa vatten och älta allt fram och tillbaka under de närmaste tolv dagarna. Det är ofrånkomligt. En tappad serieledning är en tappad serieledning men precis som jag predikat i flera månader nu så betyder tabellen ingenting, jack-shit, nada! Åtminstone inte förrän i september… 😉

* * *

Folk skrek sig hesa i maj(!) över en serieledning med fem poäng och utlovade gröna skogar och ”någonting annat”. Presidenten har dock varit med förr och manade till lugn. Något som uppenbarligen inte gick fram i alla hem…

I detta nu sitter ett stort antal HIF:are som i chock över att serieledningen är borta och jag bara hoppas att spelarna är kallare än så. Nio matcher återstår och två stackars poäng skiljer HIF från täten. Dessutom ligger trean hela åtta poäng bakom HIF!

Det handlar fortfarande om att ta en match i taget. Det handlar fortfarande om att ge 100 procent över 90 minuter plus tillägg. Det handlar fortfarande om att komma med rätt inställning till alla matcher.

Allsvenskan är ett getingbo och det går inte att slappna av i enskilda drabbningar. Det går inte att bara ställa ut skorna!

* * *

HIF:s säsong är helt sensationell hur man än vrider och vänder på det. Faran ligger i att spelarna är nöjda med det och inte presterar samma presspel som tidigare. Hungern och viljan är nyckeln till framgångarna och jag ber till Rolle Alvaro Henke Lantz äsch, jag ber till Gud att den viljan finns kvar.

Om inte så blir det här en riktigt trist höst…

* * *

Vi ska inte heller glömma bort att HIF är ett av fyra kvarvarande lag i Svenska Cupen. Elva rakar segrar ger oss dubbeln…

* * *

Matchen mot Gefle kommer lika lägligt som uppehållet och det är en perfekt match för att bygga upp ett självförtroende inför derbyt. Jag säger inte att matchen är lätt men jag påstår att HIF måste vinna för att visa sig hungriga inför fortsättningen. Jag hoppas att Conny kan samla ihop sina mannar under landslagspausen och jobba upp en frustande elva inför Gefle och MFF. Om han klarar det återstår att se.

Tolv dagars ovisshet var det ja…

* * *

Landgren spelar numera för ett lag som hade fått stryk av HIF. Tragiskt…

* * *

Ramlösa HIF Södra.

* * *

Snart är det september…