Var stark! Inte lockas av lusten. Inte luras av driften. Inte låta tankarna skena iväg.

Stå emot HIF:are, stå emot!

* * *

Vi har lovat varandra att hålla på oss till månadsskiftet augusti-september. Vi har lovat att inte fördjupa oss i den allsvenska tabellen före transferfönstrets stängning. Vi har lovat varandra att ta en match i taget.

Klarar du det? Behåller du händerna på täcket?

* * *

Jag ska erkänna att jag har haft svårt med fokus sedan segern mot Häcken. Tankarna rullar iväg och så snart jag kommer på mig själv blir jag förbannad och irriterad. Ingen tjänar på att jag syndar. En match i taget, en match i taget, en match i taget…

Så självklart, men så svårt att uppfylla.

Jag har följt den här underbara föreningen i över tjugo år och tro mig, jag har upplevt det mesta. Fem poäng är ingenting med trepoängssystem och 13 matcher kvar att spela. Lägg till att vi har de tre värsta konkurrenterna kvar att möta på bortaplan så borde de flesta inse att hösten blir lång. Riktigt lång…

* * *

Samtidigt kan man givetvis inte sticka huvudet i sanden hur länge som helst. HIF är ett topplag 2010 och det är lika underbart som det är sensationellt. Tar man en snabb titt i tabellen (fy!) så ser man att europacupspel 2011/12 är en högst rimlig målsättning med drygt 43 procent av allsvenskan kvar att spela. En stor framgång givetvis.

I skrivande stund har HIF anno 2010 skrapat ihop hela 41 poäng och det är endast två färre än vad man mäktade med under HELA säsongen 2009. Läget nu är ändå till viss del likt det vi hade för exakt ett år sedan. Den 3 augusti 2009 skrev jag det här inlägget och då var vi, liksom nu, serieledare. Det finns dock mängder av faktorer som tyder på att vi inte kommer att få en kollaps likt 2009 i år, men man vet ju aldrig.

Bäst att behålla händerna på täcket.

* * *

Ingen Lantz i a-landslaget men Joel, Marcus och Rasmus är givna i U21.

* * *

2009 gick vi från en bortaseger i Stockholm till en på pappret given hemmamatch i omgång 18. Den givna hemmamatchen blev en förlust och sedan begav vi oss till Gamla Ullevi för möte med IFK Göteborg. Läget nu är läskigt likt det vi hade 2009 då vi från omgång 18 till 30 tog nio stackars poäng. Huva!

* * *

Djurgården på torsdag. Full fokus, koncentration och uppslutning. Över 11 000 biljetter är sålda och en publiksiffra mellan 13-14 000 är rimlig.

Kom igen nu HIF!