2-1 mot hemma mot Sarajevo är inget bra resultat i Europa League. Den urbota dumma bortamålsregeln gör att en förlust med 0-1 nere i Sarajevo tar HIF ur europaspelet för den här gången.

* * *

Jag är normalt motståndare till att dra en stor mängd människor över samma kam men det jag såg idag via en trasslig websändning var obehagligt och osmakligt. Överfall och filmningar hör inte hemma på en fotbollsplan och då har jag inte ens berört vissa misslyckade människor som idag, tyvärr, hade hamnat på Olympia. Inkastade flaskor (eller nått), raketer, bengaler och annan skit gör att en massa frågor snurrar i huvudet. Hur är de här personerna egentligen funtade?

Det blir ett helvete nere i Sarajevo för om man inte räcker till fotbollsmässigt tar man till andra medel.

* * *

Henke tog de snabbt ur spel och jag är livrädd för vad de första rapporterna ska säga. Inget korsband väl? Det blev inte många minuter för Larsson idag och i väntan på att HIF skulle byta in ersättaren gjorde bosnierna 1-1. Max oflyt men välregisserat av osportsliga bosnier.

* * *

Chrisse gjorde ett straffmål och Skula lär ha pressat in tvåan. Det sistnämnda missade jag på grund av en strulade stream. Svanbäck och Wahlstedt hade bra lägen att göra 3-1 i andra halvlek.

* * *

 11 136 åskådare är den bästa publiksiffran i europaspelet sedan hösten 2000. Ja just det, Champions League…

* * *

Joel kunde inte vara med idag på grund av sjukdom och det innebär att HIF:s tre viktigaste spelare saknades. Det är hela centrallinjen det! Tänker man så bör vi vara nöjda med en seger men samtidigt spelade vi med en man mer under nästan hela andra halvlek. 2-1 är OK – inte mer!

* * *

Hammarby borta på måndag. Jag kommer osökt att tänka på Djurgården borta. Ingen Larsson? Ingen Lantz?

* * *

Frågan är hur många fotbollsminuter Henrik Larsson har kvar i kroppen. Det börjar kännas mindre bra. Utöver honom har vi följande anfallare i truppen;

Rasmus Jönsson och…eehhh…Mr X?

* * *

Gonatt mina vänner. Vi är oslagbara HIF!

Skrivet av: