Europa League – smaka på det!

FC Mika från Armenien och FC Zestafoni från Georgien räckte inte till. Frågan är om FK Sarajevo från Bosnien gör det. HIF inleder hemma ikväll och tyvärr ställer man upp utan lagets nav och hjärta. Marcus Lantz är skadad och det troliga laget hittar du i bildspelet här.

* * *

Närmare 7000 biljetter är sålda till matchen och bortalagets supportrar väntas fylla i stort sett hela den norra läktaren med hjälp av bosnier boendes i Sverige och Danmark. Vi HIF:are ska väl inte vara sämre!?

Massiv samling på Utposten vid Stortorget gäller och sedan tar sig den stora HIF-publiken tillsammans till Olympia. Matchstart 20.45.

* * *

De senaste dagarna har annars bara handlat om Silly Season och dagens match har hamnat lite i skymundan hos oss supportrar. Förhoppningsvis (och troligtvis) gäller inte det hos spelarna. Det senaste i fallet “den hemliga anfallaren” (vafaen är meningen med att hålla det hemligt om det handlar om en okänd anfallare som dessutom är HELT KLAR?) är ett litet rykte på E-Zine om att det handlar om brassen Jonas Gonalves Oliveira med det fantastiska artistnamnet “Jonas”. Spelaren i fråga är otroligt intressant men jag ställer mig frågande till om HIF har muskler att ta hem en sådan meriterad brasse. Dessutom verkar han liiite för gammal (född 1984) för att bli kallad “coming man”. I övrigt stämmer dock JJ:s ledtrådar

* * *

Att Danne reagerar på sina erbjudna 30 000 i månaden kan jag eventuellt förstå även om han numera är reservmålvakt och knappast har samma status som han hade när han kom. Men att HIF-supportar reagerar fattar jag överhuvudtaget inte! Det är Fredin & co:s jobb att hålla nere kostnaderna och det här är ett led i detta. Som supporter vill jag allra helst att Henke ska spela för fyra fribiljetter till hemmamatcherna, att Lantz ska nöja sig med biljetter till Bosses kaffeautomat och att Rasmus ska få leka med Fredins barnbarn när han vill. Den ersättningen hade räckt för mig! Nu ser inte verkligheten ut så men nog fasen är det 100 procent rätt att de ledande inte låter lönekostnaderna skena iväg. Hur mycket tjänar Oskar Wahlström i Djurgården? Emil Hedvall i Gefle? David Stenman i ÖIS? Zlatan Azinovic i Kalmar FF? Nicklas Bergh i AIK? Jag tror att du förstår min poäng…

Den ekonomiska verkligheten är tuff och jag är glad att styrelsen är hårda och prioriterar ekonomin före livsfarliga känslomässiga beslut. Jag var med kring och strax efter sekelskiftet. Det räcker för mig!

Skrivet av: