Mina damer och herrar…vi är nu i det sista dygnet av sommarsilly 2009. Åtminstone på infronten. Under augusti kan de svenska klubbarna endast försvagas så vill man ha in något nytt i sin spelartrupp måste det ske idag.

Tro mig, idag blir det action!

* * *

Som vanligt följer du ALLT som rör HIF bäst här på HIF1907. Tisdagen den 28 juli 2009 är inget undantag. Det här inlägget kommer att uppdateras hela dagen så se till att återvända för att insupa det senaste.

* * *

Provspelande Yaw Antwi är ett avslutat kapitel för HIF. Två mål i U21-matchen räckte inte.

——–

Igår försökte jag klura ut vilken anfallare HIF kommer att plocka in utan provspel. Två namn, Kennedy Igboananike och Luton Shelton, dök upp i mitt huvud och sedan var Silly Season igång. Både här och på Bakgatans forum kom information från anonyma skribenter om att just Luton är vårt sommarförvärv. Silly Season är bra sjukt – men jag älskar det!

——–

Mathias Unkuri lämnar HIF-truppen för utlåning till Ängelholm i Superettan. Avtalet är utformat så att HIF kan ta hem mittfältaren med kort varsel. BEKRÄFTAT!

——–

Daniel Andersson pekas ut som Daniel Örlunds ersättare i AIK. AVBLÅST!

——–

Idag blev Sebastian Carlséns övergång till Inter officiell. Inter lånar Carlsén över ett år med köpoption.

——–

Mycket tyder på att Henrik Larsson gör sin sista säsong i världens vackraste förening. Måtte han få sitt guld!

——–

Dagens första (enda?) nyförvärv verkar bli AIK:s Pierre Bengtsson. Åtminstone skriver Expressen det. En bytesaffär mellan Danne och Pierre kanske? AVBLÅST! Bengtsson verkar då ersätta Adama Tamboura som kan vara påväg bort. Enligt E-Zine träffades JJ och Adama Expressen avslöjar även att förre MFF:aren Junior varit på tapeten som anfallsförvärv i HIF. Tack för att ni lagt ner det HIF!

——–

Sedan kommer MYCKET OROANDE information om att det var Yaw Antwi som nobbade HIF. HIF erbjöd Antwi ett kontrakt men de ekonomiska villkoren var tydligen usla och Antwi drar nu vidare till Serbien. Oroväckande nog kan min känsla om att HIF redan hade bestämt sig för Antwi ha varit korrekt. Kvar står då HIF utan anfallsförvärv… Det luktar plötsligt PANIKVÄRVNING eller ingenting! Samtidigt kan det mycket väl vara en planterad “agentartikel” för att få upp intresset kring Antwi.

——–

Tobias Holmqvist ryktas vara klar på lån till GAIS, klubben som han tidigare har representerat. BEKRÄFTAT!

——–

Helt otroligt! Bytesaffären med AIK blåstes av i sista sekund då styrelsen i samråd med tränarstaben plötsligt ändrade sig. Hellre Danne än Pierre Bengtsson i truppen tydligen. Min teori är att budet på Adama inte var tillräckligt bra och att man därför föredrog Adama/Danne istället för Bengtsson/”pengen för Adama”. Mina tankar bara. Inget nytt gällande anfallaren ännu förutom att Bosse bekräftar till AOH att en utländsk anfallare blir klar under dagen. 

* * *

Som sagt, det här inlägget uppdateras under hela dagen så se till att återkomma! Även bildspelet ovan fylls med bilder under dagen!

Skrivet av: