Tisdagen den 28 juli 2009 blev en sådan där dag. Ja herregud…

* * *

Jag inledde dagen med att skriva rubriken “Idag exploderar HIF:s sommarsilly!”. Jag kunde inte ana hur rätt jag hade. Sedan översköljdes jag av olika rykten, stora som små. Det ska sägas att det är betydligt svårare att få reda på vad som händer bakom kulisserna numera och det måste väl ses som ett sundhetstecken. Många anser sig ha information men få kan stå för den.

För ett år sedan var det jag som avslöjade värvningen av Roman Kienast och i våras var det jag som avslöjade att Alvaro var klar för HIF. Som du vet fick mina avslöjanden olika resultat men det ska jag inte skriva om nu. Däremot bestämde jag mig tidigt att inte yppa en massa rykten den här gången. Tråkigt men sant. Nu ska det sägas att jag inte hade så mycket att komma med från mina vanliga informationskällor mer än att det tidigt stod klart att HIF var relativt säkra på att landa en anfallare under dagen. Övriga mer smarriga rykten kom från allt möjligt löst folk via mail och PM. Svårt att lita på även om det är mycket roligt att ni hör av er. Fortsätt med det!

* * *

Om jag börjar med det som blivit officiellt under dagen så är det klart positivt att Unkuri och Holmqvist nu får mer speltid. Unkuri hamnade i ÄFF med möjlighet att plockas hem med kort varsel medan Holmqvist tillhör GAIS under hösten. Kanon ur ALLA synvinklar.

* * *

Soppan kring Danne, AIK och Pierre Bengtsson kräver egentligen en längre utläggning men nog visar HIF att man satsar stenhårt på årets säsong genom att nobba Pierre plus Adamapengar för Danne och Adama. Hade man varit långsiktiga hade man gått i mål med AIK-bytet då det rent ekonomiskt hade varit klart mer fördelaktigt. Nu står vi där efter säsongen utan att få ersättning…

Facit i frågan får vi inte nu utan om några månader, men jag tycker att det är rätt agerat av HIF:s styrelse och tränare. Hampus Nilsson som reservmålvakt hade kanske varit att chansa för mycket under en lång höst. Sedan kan man fråga sig varför beslutet dröjde så länge…

* * *

Dagens stora snackis har givetvis varit det anfallsförvärv som HIF väntas göra (eller rättare sagt “ha gjort”). Igår när HIF överraskande nobbade Yaw Antwi kändes det givet att HIF hade något bättre på gång. Något som också bekräftades under dagen. Min kärlek Luton Shelton pekades tidigt ut som den nye anfallaren och enligt uppgift ska han också ha befunnit sig i Helsingborg under dagen. Då Bosse bekräftade att en utländsk anfallare skulle bli klar före fönstrets stängning pekade mycket på Mr 130 km/h. Sedan blev det tyst…

…innan Dencker släckte hoppet på Sportbloggen. JJ:

“Om det blir någon ny spelare så blir det inte Luton Shelton”

Det verkar alltså som Larsson-Shelton är ett avslutat kapitel. Kvar finns endast minnena, tyvärr…

* * *

Nä, mina tankar går nu åt JJ:s nyligen avslutade sydamerikaresa. Troligtvis har han hittat något där…

* * *

Gonatt mina vänner. Transferfönstret är stängt och nu får vi hoppas att informationen kring anfallsförvärvet stämmer. För inte ska vi avsluta allsvenskan med två anfallare i truppen?

Presskonferens under onsdagen? Kan det vara Luton…?

Skrivet av: