I måndags skrev jag om Christoffer Wiktorsson, 19-åring från Degerfors, som väckt intresse hos HIF. Vulkanerna och Karlskoga Kuriren hängde på, den senare tidningen med följande text:

Det är bloggen hif1907.se, en tillförlitlig källa som tidigare avslöjat en hel del Helsingborgsrelaterade fotbollsnyheter, som skriver om Skåneklubbens intresse för den 19-årige försvararen.

Idag kom då svaret från Helsingborgs lokalblaska.

Under gårdagen placerade Karlskoga Kuriren Degerfors vänsterback Christoffer Wiktorsson som tänkbart nyförvärv i HIF. Jesper Jansson är av annan åsikt.

–Jag vet inte ens vem det är, så därför finns det inte heller några kontakter. Honom kan ni avskriva.

Några få rader men ack så roliga. För det första hänvisar journalist Nilsson till Karlskoga Kuriren och det är ett fantastiskt agerande. KK har enbart mig som källa och ändå väljer Nilsson (inte Birgit då) att hänvisa till dem. Humor! För det andra påstår JJ att han inte vet vem Christoffer Wiktorsson. Om JJ inte vet vem en vänsterbackarna i vårt äldsta p-landslag är blir jag uppriktigt orolig. Framförallt då HIF söker en backup till Adama…

Nä, JJ skämtar oss aprillo. Men om det slutligen blir en affär har jag såklart ingen aning om…

* * *

Igår avslöjande jag att HIF har lagt ett bud på Marcus Holgersson. Jag skrev:

Slutligen kan jag berätta att HIF har lagt ett bud på Marcus Holgersson. Ängelholm och HIF är dock fortfarande en bit ifrån varandra men allting kommer att lösa sig. Holgersson spelar i HIF 2009.

Vågar du berätta att du läst det på HIF1907…?

Idag bekräftar Ingemar Järdler, ÄFF, min information samtidigt som JJ uttalar sig: 

Vi har ett samarbetsavtal med ÄFF och ser gärna att samarbetet fördjupas ytterligare. Nu vill vi ha Markus Holgersson och då är det klart att jag hoppas att det löser sig.

(Ibland blir man sugen på att hänvisa till Fotbollskanalen istället för till de som har skrivit ursprungsartikeln. Har hört att landets journalistelit använder sig av det när de vill ignorera vissa kanaler…)

* * *

Löning igår. Om du uppskattar mitt jobb och även fortsättningsvis vill läsa senaste nytt om HIF här på bloggen så får du gärna stötta mitt arbete ekonomiskt. Om inte så får du väl läsa här ändå… 😉

* * *

HIF1907 – om du vill hålla dig uppdaterad!