Det är mycket Henrik Larsson i dagarna. Det mesta handlar om innebandy men även spekulationer kring fotbollsåret 2009 är igång. Jag svängde redan i september då jag fick information som tydde på att det bannemej började verka kärlek igen mellan HIF och Larsson. I augusti fanns dock en ordentlig fnurra på tråden mellan parterna (egentligen olika parter – ´nuf said) men den är som bortblåst nu.

I oktober gick så JBP ut med info som berättade att Larsson lämnar efter nyår men tre veckor senare gjorde Bakgatans chef en väntad turnaround. Chief-Dencker är nu även han övertygad om en HIF-Larsson 2009 och Innebandy-Svab har hängt på liksom Azelius och Bosse Nilsson.

På presskonferensen efter gårdagens match höll dessutom Larsson nästan på att säga ett par ord för mycket.

Jag tror att det skulle bli väldigt svårt att kombinera en innebandysäsong med en försäsong i fotboll, rent fysiskt. Sen är det möjligt att man ska kunna hitta lösningar där på ett eller annat sätt i samråd med…ehh…någon klubb.

*Gapflabb*

Där har ni en rubrik till som ni kan sätta!

*Tystar skrattsalvorna* 

Och det optimala är Helsingborgs IF då…

Kan man misstolka ovanstående kommentarer? Nä, det blir som jag tjatat om länge nu och det vet HIF om. Därmed är jag inte irriterad på att Larsson drar ut på det officiella beslutet.

* * *

Larsson spelar alltså för HIF 2009 men det finns en hel del annat att diskutera med Tränare Nilsson och Sportchef Jansson. Den ena saken gäller kombinationen med innebandy. Larsson vill spela i FCH så länge det går istället för att konka runt på plastgräs i januari-februari. Bosse kommer att acceptera det och då är bara frågan när Larsson ska övergå till huvudsysslan fotboll. Hur resonerar man kring landskampen den 11 februari? Nä, någonstans kring månadsskiftet januari-februari tror jag att skiftet kommer. Tror…

Den andra saken berör givetvis Henriks framtida roll som tränare. Larsson är föga överraskande tilltänkt redan till 2009 års tränarstab och om jag har förstått det hela rätt så kommer han att vara något i stil med ”Bosses högra hand”, hjälptränare, assisterande tränare. Tja, kalla det vad du vill. Jag kan avslöja att kontraktet inte verkar bli ettårigt den här gången utan HIF siktar på ett minst tvåårigt kontrakt med fotbollsspelande Henrik Larsson där tränarrollen utvecklas och utökas efterhand. Målet är till och med tre år!

* * *

Slutligen kan jag avslöja att Degerfors 19-åriga vänsterback Christoffer Wiktorsson ser ut att bli vinterns första nyförvarv. Wiktorsson har fått ett kontraktsförslag från HIF och tackar han ja är en av ytterbacksplatserna fyllda. 

Även ”ett par-tre av provspelarna” kommer eventuellt att kontrakteras. Philip Auta, Marcus Holgersson och David Bennhage tror jag ligger närmast. Tror…

* * *

Sedan verkar det som att man äntligen lyckats… äsch det där skulle jag vänta med. 😀

Gonatt!