…eller nått.

Denilson är ett avslutat kapitel i HIF, trots allt. Följande totalsågning går att läsa på hif.se:

Brassen Denilsson fick våren på sig att övertyga om ett kontrakt, men tog inte den. Denilson fick en extra chans att visa upp sig i Assyriska, men även de insåg Denilsons begränsning.
Att Denilson var och är en stor talang råder det ingen tvekan om. Han har visat upp många tekniska nummer som imponerat på HIF:s tränarstab, men dessvärre saknar han lite av den mentala biten.

– Vi har gjort allt för att han skulle anpassa sig till Sverige och HIF, men han verkar sakna den mentala biten. Assyriska kom fram till samma sak, så det var inte oss det var fel på, säger Jesper Jansson.
– Han åker hem till Brasilien nu och är ett avslutat kapitel för HIF, avslutar Jansson med att säga.

Okey, så totalsågad blev han kanske inte men för att vara hif.se är detta lite väl häftigt. På assyriska.se får man följande förklaring:

Trots att alla papper och alla parter varit överrens så blåses affären av.
– Denilson har varit väldigt nedstämd sedan han kom. Han har saker av privat natur som han funderar på och trots många samtal med familjen i Brasilien har det inte hjälpt. Vi märker tydligt att han inte kan lägga fokus på fotbollen och i det läget är det bättre att han åker tillbaka och reder ut sin situation. Vi tog beslutet tillsammans med Helsingborg och den brasilianska klubben, alla parter är överrens om att han skall åka tillbaka, säger klubbchefen Aydin Aho.