HIF har som bekant träningsspelat mot UEFA-cupmästarna och rapporterna från igår känns relativt positiva. Återkommer till det.

För mig har helgen varit intensiv med mycket jobb, sociala samkväm (det var grymt roligt att träffa er alla, både Stuggänget, Finnen och Korven. Vi träffas alldeles för sällan!) och en aggressiv förkylning som gjorde att söndagskvällen med Italien-Spanien försvann med John Blund.

Jag är något piggare idag och därmed vaknar bloggen till liv igen.

* * *

Läser att Bobbie Friberg da Cruz valde bort sin fotbollskarriär till förmån för en tjock plånbok. Tragiskt, om du frågar mig. Smart, om du frågar vissa andra. Hursomhelst gjorde han (och hans hästhandlare till agent) antagligen en rejäl hacka när han valde drömklubben *trumvirvel* Randers FC från danska SAS-ligan!

HD hade därmed rätt i sin artikel tidigare i veckan och personligen är jag mycket besviken. BFdC var ett etablerat namn som kunde gått in och presterat direkt. BFdC (iofs skönt att slippa skriva det jäkla namnet varje dag) stryks därmed från listan och ni som följer bloggen har därmed bara namn som Patronen, Robledo och Gerrbrandt kvar på listan. Hur det ser ut nu har jag dock ingen aning om.

* * *

Igår möttes UEFA-cupmästarna Zenit St Petersburg och HIF på Olympia och rapporterna därifrån känns positiva trots förlust med 1-0. Tyvärr missade jag matchen men det finns många hjältar som har rapporterat. Om vi börjar bakifrån så fick Danne och Oscar varsin halvlek. Oscar släppte in målet men rapporterna förstärker uppfattningen om att det blir konkurrens på målvaktsposten i höst. Det skulle givetvis gynna alla!

I backlinjen stängde Joel och provspelade Patronen igen ganska bra och rapporterna säger att finnen såg betydligt bättre ut än i förra matchen. Kanske blir det han som ersätter Granqvist trots allt. Stoffe, som inledde på mittfältet, blev utsedd till matchens lirare mestadels pga sin insats som högerback i slutet av matchen.

På mittfältet fick vi se en Marcus Lantz som tydligen konserverat vårformen och på topp visade Rasmus Jönsson att han blir att räkna med i framtiden. Provspelande brassen Kaka och blekingen Fredrik Olsson var dock två offensiva parenteser igår, liksom mittfältets Rene Makondele som tydligen konserverat sin icke-form…

* * *

Holland krossade Italien

Holland krossade Frankrike

Ryssland krossade Holland

Är Sveriges insats fortfarande ett superduperfiasko?

* * *

Enligt Himmelriket presenteras Johan Oremo för MFF idag eller imorgon. Mina kommentarer nedan kommer att verka i stil med ”surt sa räven” men detta är mina känslor i sammanhanget:

Oremo är en bra, lovande fotbollsspelare som möjligtvis, möjligtvis kan bli något. I vintras var både Djurgården och HIF överens med Gefle om en ungefärlig övergångssumma men Oremos (och givetvis hans agents) krav gjorde att affärerna uteblev. Jag VET hur sjuka kraven var och har han liknande krav nu så känns det som MFF skjuter sig i foten.

Oremo och hans bihang visade i vintras att pengajakten var kortsiktig och att karriären fick komma i andra hand. Mycket riktigt har också vårsäsongen varit en stor besvikelse för Mr Oremo och Gefle. Nu har de kanske, om än föga troligt, vaknat upp ur sin Joakim Von Anka-dröm och insett att man måste prestera mer än i en platsspelande bottenklubb för att nå de stora pengarna på sikt. Kanske har de därför sänkt sina krav när MFF hörde av sig.

Om MFF lyckas landa den här affären så är det givetvis inte dåligt gjort. Theorin lär ingå i betalningen men det som kostar är Oremos kontrakt. Personligen tycker jag inte att Oremo har presterat i förhållande till vad jag tror att han kostar. Han var duktig 2007 men under våren har han inte nått upp till samma spel. MFF har pengar och i det här fallet tror jag att de har fått använda dem även om den trovärdiga MFF-bloggen http://kavejon.blogspot.com/ snackar om 3 mille + Theorin. Stämmer detta så är det bara att utbrista:

Hasse Borg, du är en jävel på att förhandla!